menu Naslovna chevron_right
KulturaVijesti

Ansambl ruskog državnog baleta Sankt Peterburg stigao u Sarajevo

Urednik | 3. Decembra 2018.
Ova do sada jedina baletska trupa koja izvodi klasičan balet na ledu, gostovat će večeras u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” – Zetra sa popularnim baletom Petra Iljiča Čajkovskog “Uspavana ljepotica”.

“Sve je spremno za veliki spektakl na ledu. Drago nam je što će sarajevska publika napokon imati priliku prisustvovati jednom ovakvom događaju. Zetra će biti postavljena u formi teatra I za ovu priliku je postavljena do sada najveća scena koja je ikada bila postavljena kako u Zetri tako i u cijeloj BiH”, izjavili su ispred organizatora.

Ansambl od 37 plesača na ledu, od kojih su većina bili umjetnički klizači, osvajači ruskih i međunarodnih nagrada i medalja na takmičenjima, do sada je imao preko 7.000 nastupa širom svijeta, na kojima je oduševljavao publiku nesvakidašnjim baletskim spektaklom na ledu.

U posljednjih 5 godina ova produkcija je uspješno izvedena na najboljim scenama u USA, Kanadi, Holandiji, Njemačkoj, Kini, Španiji, Koreji, Tajvanu, Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Finskoj, Estoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj, Južnoj Americi… a sada i u Sarajevu na velikoj sceni Olimpijske dvorane “Juan Antonio Samaranch”, Zetra sa početkom u 20 sati.

Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset