menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Borci blokirali više putnih pravaca i graničnih prijelaza

Urednik | 1. Augusta 2016.

Kako prenosi BHRT, zbog protesta demobilisanih boraca blokirano je više putnih pravaca i graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini. U prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče u mjestu Želeća, M-5 Vitez-Travnik, kao i na petlji Šićki Brod. Saobraćaj je obustavljen i na graničnim prijelazima Doljani, Bijača, Crveni Grm, Orahovlje i Izačić.

Veliki broj boraca koji su članovi 70 boračkih udruženja izašli su na ulice tražeći usvajanje boračke Rezolucije u Parlamentu Federacije BiH.

Oni su dali rok od dva dana Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH da organizuje vanrednu sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je usvajanje Rezolucije.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Edin Mušić rekao je da ne može potvrditi da li će sjednica biti organizovana jer, kako kaže, moraju se provesti konsultacije.

Borci poručuju da ostaju na putevima i graničnim prijelazima sve dok ne dobiju odgovor. Rezolucijom traže jedinstven registar pripadnika oružanih snaga, mjesečni dodatak za svaki mjesec proveden u ratu i uvođenje ministarstva boraca u svim kantonima u Federaciji BiH.

 

 

(A;H)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset