menu Naslovna chevron_right
Zanimljivosti

ČUDO NEVIĐENO: Ona ima 72 godine i rodila je ZDRAVU BEBU! (FOTO) (VIDEO)

Urednik | 12. Maja 2016.

Nakon dvije godine liječenja u klinici za liječenje neplodnosti, Indijka Daljinder Kaur konačno je ostvarila svoj san, da postane majka. To sve ne bi bilo ništa neobično da Daljinder nema 72 godine, a njen muž, Sing Gil, čitavih 79.

I, vjerovali ili ne, oni su nakon 46 godina u braku, konačno dobili zdravog dječaka, koji je dobio ime Arman. Iako je dijete začeto vantjelesnom oplodnjom, važno je napomenuti da oni nisu koristili ni spermu ni jajašca donora, već su zaista i biološki roditelji svog sina.

– Ne smatram da sam previše stara da budem majka. Tek sada je moj život potpun. Skoro da smo izgubili svu nadu da ćemo ikada dobiti dijete. Bog je uslišio naše molitve – rekla je ponosna majka Daljinder za AFP.

Daljinder-Kaur1

Kada je započela s tretmanima vantjelesne oplodnje, gospođa Kaur nije znala koliko tačno ima godina, ali da je sigurna da ima sedamdesetak. Međutim, stručnjaci su utvrdili da je ona stara 72 godine.

– Kod nas kad neko ne može da dobije dijete, mora da trpi podsmijehe od drugih. Neplodnost se smatra božijim prokletstvom – objašnjava Daljinder svoju želju da po svaku cijenu dobije dijete.

Beba je zdrava i jaka, a biće još malo, čisto za svaki slučaj u porodilištu, samo zato što je na rođenju težila samo dva kilograma.

Kaurin muž, koji posjeduje farmu, rekao je da se ne brine o svojim godinama, rekavši da će Bog paziti njegovo dijete.

– Ljudi nas stalno pitaju šta će biti sa djetetom kad umremo. Ali mi apsolutno vjerujemo u Boga. On je svemoguć i sveprisutan, on će se pobrinuti za sve – smatra 79-godišnji otac.

Načelnik klinike, Anurag Bišnoj, u početku je bio skeptičan oko oplodnje, ali su testovi pokazali da je Kaur u stanju da iznese trudnoću.

– Nisam želio uopšte da ih primim, jer mi je Daljinder djelovala slabo. Onda su stigli nevjerovatni rezultati testova, koji su pokazali da ona nema razloga da ne iznese zdravu trudnoću – rekao je doktor.

 

(D.Š.)

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset