menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Dvodnevna sjednica VSTV-a počinje danas

Urednik | 17. Januara 2022.

Dvodnevna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH počinje danas.

Na dnevnom redu prvog dana zasjedanja predeviđeno je nekoliko informacija o radu predsjednika, direktora Sekretarija VSTV-a BiH, kao i Prijedlog programa programa rada VSTVa- BiH za 2022.godinu

Među informacijama koje će biti razmatrane je i ona o aktivnostima provedenim u cilju realizacije zaključaka Vijeća koji se odnose na ubrzanje procesa predmeta krivičnog djela korupcije.

Danas poslijepodne, prema ranije previđenom dnevnom redu, očekuje se i ocjenjivanje rada rukovodećih državnih službenika, redovno ocjenivanje rukovodećih službenika, formiranje Komisije za naredni period ocjenjivanja, odluka o produženju mandata ili raspisivanju konkursa za zamjenika direktora Sekretarijata na osnovu ocjene rada

Drugog dana zasjedanja predviđeno je imenovanje predsjednika općinskih sudova u nekoliko lokalnih sredina, kao i produženje mandata.

Sutra poslijepodne predviđeno je i formiranje komisije za obavljanje intervjua sa kandidatima za Ustavni sud RS. Članovi Vijeća izjašnjavat će se i o Planu čuvanja tajnih podataka i Instrukcijama o načinu pristupanja sa tajnim podacima u vanrednim situacijama.

Razmatrat će se i eventualne izmjene Politike sigurnosti Pravosudnog informacionog sistema BiH, saopćeno je iz VSTV-a.

RADIO BET/IZVOR:DNEVNI AVAZ

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset