menu Naslovna chevron_right
BiHRegija i SvijetVijestiZdravlje

Facebook će zabraniti reklame kojima se ljudi obeshrabruju da se vakcinišu

Urednik | 22. Oktobra 2020.

Facebook je odlučio zabraniti objavljivanje reklama kojima se korisnici ove društvene mreže obeshrabruju da se vakcinišu. Iz ovog tehnološkog giganta su obrazložili ovu odluku.
“Cilj nam je da poruke o sigurnosti i učinkovitosti vakcina dospiju do što većeg broja ljudi, a da zabranimo reklame koje sadrže netačne informacije kojima se može ugroziti javno zdravlje”, objavili su iz Facebooka.

Mjere protiv antivakcinacijske kampanje je ova kompanija počela primjenjivati još prošle godine. To podrazumijeva provjeru sadržaja objava koje se odnose na ovo pitanje i blokiranje oglasa koji sadrže netačne informacije.

Međutim, reklame političkog sadržaja s ovom tematikom ili one koje objavljuju politički akteri će i dalje biti dozvoljene.

“Reklame kojima se promovira stav za ili protiv vakcina, što se odnosi na vakcine protiv koronavirusa, su i dalje dozvoljene”, naveli su.

Za ovu vrstu objava morat će biti istaknuto ko je platio njihovo sponzorisanje i bit će okarakterisane kao politički marketing.

Iz Facebooka su najavili da će pokrenuti kampanju kojom će svoje korisnike informisati o vakcinama protiv gripe. Tokom pandemije koronavirusa na ovoj društvenoj mreži se povećao broj antivakcinacijskih objava, podsjeća američki poslovni magazin Business Insider.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset