menu Naslovna chevron_right
RadioBetTuzlanski kanton

Gradačac: Pripreme za 43. sajam šljive privode se kraju

Urednik | 12. Augusta 2016.

Screen-shot-2016-08-10-at-12.25.27-PM-678x381

 

 

U Gradačcu će se od 24. do 28. avgusta održati 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive.

Direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović kazao je u izjavi za Fenu da se pripreme za ovogodišnji sajam privode kraju i da je oko 90 posto planiranih aktivnosti uspješno završeno.

„Ove godine očekujemo 302 izlagača iz zemlje i svijeta, koji će svoje proizvode prezentirati na oko 2 500 četvornih metara zatvorenog i na više od 3 000 metara otvorenoga sajamskoga prostora“, istaknuo je Šabanović.

Dodao je kako će Gradačac u pet sajamskih dana biti Europska unija u malom, jer mnogi i izlagači i dužnosnici dolaze upravo iz zemalja Europske unije.

„Gradačac će na dan otvaranja okupiti i svu političku elitu iz BiH, mnoge veleposlanike akreditirane u BiH. Ovaj sajam je veći i bogatiji od svih prethodnih, a tu su mjesto našli prerađivači mlijeka, voća, povrća, pivari i svi oni koji su vezani za agrar“ kazao je Šabanović.

Tijekom Sajma održat će se niz okruglih stolova, stručnih predavanja i prezentacija iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, a sve sajamske dane pratit će i bogat kulturno-zabavni program.

„Također, ove godine je omogućeno predstavljanje malih proizvođača, onih koji se bave kućnom radinošću, poput pčelara, proizvođača organske hrane, travara, mesara i mnogih drugih“, kazao je Šabanović.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play