menu Naslovna chevron_right
InfoVijestiZanimljivosti

Hrvat na udicu upecao ajkulu od tri metra.

Urednik | 20. Jula 2020.

Matej Njavro, ribar iz Pule, u četvrtak poslijepodne doživio je, kako je sam izjavio, predivno i rijetko iskustvo. Naime, dok je vozio turiste po Kvarneru u lov na tune, odjednom je shvatio da se na jedan od štapova za pecanje zakačila ajkula.

Kako je sam kazao, i prije je imao iskustva ulova i susreta s morskim psima, ali uglavnom se radilo o modruljima. Međutim, ovo je bila tzv. lisica, koja se ne viđa tako često.

“Zgrabio sam fotoaparat i pod površinom mora zabilježio ove memorabilne trenutke. Radi se o strogo zaštićenoj vrsti, pa smo s njim postupali krajnje profesionalno, nismo ga izmučili i brzo nakon fotkanja odrezali smo najlonsku strunu i pustili ga na slobodu s biorazgradivom udicom, koja mu je vrlo brzo otpala. Tako se morski pas vrlo brzo oporavi, a drago mi je da se takve udice danas sve više koriste u sve više vrsta ribolova. Inače, uvijek ovakve vrste puštamo na slobodu i trudimo se što manje ih povrijediti”, naglašava ovaj mladi zaljubljenik u more i morski svijet.

Dodaje kako se puno ljudi može pohvaliti ulovom velikih i teških tuna, no ovakav susret je definitivno rijetko iskustvo, pogotovo kada je riječ o ovako velikom primjerku.

Inače, morski pas lisica nije opasan za ljude i strogo je zaštićena vrsta u Hrvatskoj.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset