menu Naslovna chevron_right
BiHIzdvojeno

Javni oglas za prijem 350 kandidata u Oružane snage BiH

Urednik | 5. Maja 2016.

Ministarstvo odbrane BiH danas je objavilo Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH. Radi se o XVIII klasi mladih vojnika, a planiran je prijem 350 mladih vojnika.

Proces odabira će se izvršiti na objektivan i transparentan način, na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati koji pokažu na testiranjima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Prema dosadašnjim iskustvima, pokazalo se da su mladi vojnici Oružanih snaga BiH među najsposobnijim i najbolje obučenim u regionu, te se i od ove klase budućih vojnika očekuje da budu sposobni da se iznesu s brojnim izazovima i da svoje vještine iskoriste u zaštiti i podršci svim narodima i građanima u BiH, navodi se u saopćenju.

Istovremeno, služba u Oružanim snagama BiH, donosi i mogućnosti napredovanja, na osnovu vlastitih zasluga i rezultata koji se ostvare u toku službe.

Ministarstvo odbrane BiH poziva zainteresovane kandidate, koji ispunjavaju opće i posebne uslove oglasa, da se prijave na Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH. Više detalja možete saznati na web adresi http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=48301

(A;H/FENA)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play