menu Naslovna chevron_right
Bet HumanostBiHTuzlanski kantonVijesti

KALESIJA:Samohrana majka i troje gladne djece nalaze se na ivici egzistencije

Urednik | 11. Januara 2017.

Samohrana maka i troje gladne djece nalazE se na ivici egzistencije. Uslovi u kojima žive ova djeca su žalosni. Samohrana majka Nidheta Kešetović ima tri sina:Hasan 12 godina, Adin 11 godina i Almin 6 godina.

Žive na adresi:
MEĐAŠ BB
RAINCI GORNJI
KALESIJA KONTAKT2 TELEFON: 061 860 205

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još tužnije što nosi ova priča jeste da je otac ove djece preminuo 19.decembra 2016. god. i da nemaju nikakvih primanje. Ono od čega se ledi krv u venama, jeste da majka kroz suze govori, da joj je suprug umro od gladi i nepravde, a suze dječije prate njene suze a njihov tužan i bolan krik pečat je njihovog teškog života.
Zamislite kakva je to bol i tuga kad dječiji glas kroz suze kaže željeli smo mi umrijeti, mi ne možemo i nemamo gdje zaraditi a ne možemo ni gladovati. Otac bi radeći teške poslove ako mu neko ponudi donosio nama bar hljeba, a on i mama su najčešće ostajali gladni iako smo željeli da i oni s nama dijele svaki komadić hljeba.
4

 

“Naši obroci čekaju da se neko smiluje, jer je malo vjerovatno da ćemo imati šta pojesti ako nam neko ne pomogne. Starija djeca to nekako i razumiju, ali sin Almin koji ima 6 godina plače i ne razumije da mu nemam šta dati, čak ni hljeba u mrvicama bar da umine glad.

Molim sve humane ljude da nam pomognu i izađu u susret na bilo koji način . Isključit će nam i struju nemam čime platiti jer nemamo nikakvo primanje.
Ovom prilikom molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu koliko ko može, najpotrebnija sredstva su nam hrana, drva i peć. Nema veze, neka ostanemo i bez struje, borit ćemo se s tim, samo neka mi djeca imaju šta jesti da im ne moram reći da nema, jer tad me duša jako boli i njihov tupi krik i tužno ćutanje me uništava. Ja ne moram nikad jesti, meni ne morate pomoći. Samo mi pomozite djeci da ne gladuju, molim vas još jednom pomozite.”

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UPLATE IZ BIH U KM možete uplatiti na :

Raiffeisen BANK TUZLA

ŽIRO RAČUN: 1613000074011734

NA IME: Nidheta Kešetović

UPLATE IZ INOSTRANSTVA MOŽETE UPLATIT NA:

NOVA LJUBALJANSKA BANKA KALESIJA

SWIFT: TBTUBA22XXX

BRJ DEVIZNOG RAČUNA: 106180458

IBAN: BA391320010618045888

NA IME: Nidheta Kešetović

ILI WESTERN UNION

NA IME NIDHETA KEŠETVIĆ

KONTAKT TELEFON: 061 860 205

 

Komentari

komentara

Written by Urednik




  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset