menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Ko krade donacije ženi koja je ostala bez šest sinova i muža

Urednik | 16. Jula 2016.

Hava Tatarević (78) iz Zecova kod Prijedora, majka hrabrost i žena kojoj su četnici u proteklom ratu ubili šest sinova i muža, pored sve patnje i boli usamljeničkog života, posljednjih mjeseci susreće se s problemom koji nije očekivala, a ponajmanje zaslužila.

U Zecovima, gdje je njena porodična kuća, lopovi pod okriljem noći dolaze i potkradaju Havinu imovinu, uglavnom građevinski materijal koji je dobila kao donaciju za određene radove, ali i ostale stvari. Sirota žena je u očaju.

– Sine moj, meni ništa od stvari koje imam u kući i oko kuće ne može ostati – kaže majka Hava, koja povremeno ode rodbini u Njemačku.

Kaže da su joj počeli razvaljivati i ogradu oko kuće, vaditi željezne stubove, uništavati cvijeće. Ograda oko kuće načinjena od mreža je pala, jer drski lopovi izvlače metalne stubove. Uništavaju joj i bašču.

– Ne znam šta da radim. Imala sam namjeru da mi se napravi šupa za drva, ali svaku noć nešto mi nestane. Kradu mi cigle, drvenu građu, mi kažemo trenice. Od cigli su mi ostale svega četiri palete – opisuje majka Hava šta joj rade.

Na naše pitanje zna li ko bi to mogao biti, odgovara preplašeno:

– Znam, sine, ko je. Šuti, pusti kraju. Komšije sve…

Poznaje lopove

Hava Tatarević, iako bolesna, prije Bajrama otišla je u prijedorsku policiju i prijavila svoju nesreću. Policija, međutim, još nije došla u Zecove da istraži ovaj slučaj.

– Jedna mi je žena rekla u koju sobu da odem. Tamo je bio jedan službenik i pitao me da li znam ko mi krade stvari. Rekla sam mu: “Znam, ja ih čujem i vidim, osvijetlim baterijom njihov lopovluk, ali ne smijem izaći pred njih.” Sve naši, sine, to mi rade. Misle da se ne vidi, jer to rade noću. Sve moji, da ti kažem, familija – govori nesretna majka Fata Tatarević.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor obavijestili su nas da će nam danas poslati službenu informaciju o prijavi Have Tatarević. Također bi se trebali izjasniti o eventualnom pokretanju istrage.

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset