menu Naslovna chevron_right
BiHBiznis

Kompanija YimoR/MEGA Diskont danas proslavlja 32. rođendan

Urednik | 19. Marta 2021.

YimoR Domaljevac je jedna od prvih privatnih veletrgovinskih firmi na području BIH, osnovana 1989. godine. Prvobitne aktivnosti su vezane za veleprodaju sa nekoliko malih trgovina što je ustvari preteča današnjim aktivnostima unutar kompanije.

Prva prodavnica YimoR otvorena je 3.maja 1989.godine. Misija i vizija koja je postavljena tada, vrlo brzo je urodila plodom te je daljnji razvoj išao munjevitom brzinom. Imperativ je bio na razvoju regije u kojoj kompanija djeluje, međutim kada je taj cilj  dostignut, ambicije su se povećale.

Razvoj veleprodaje neminovno je pratio i razvoj maloprodajne mreže te YIMOR trenutno ima 441 zaposlenih, 40 maloprodajnih objekata i veleprodaju sa  24  komercijaliste i voditelja prodaje na terenu.

MEGA Diskont je relativno nova ideja u okviru kompanije te se pokazala kao veoma uspješan projekat. Prvi MEGA Diskont objekat je otvoren u decembru 2015 godine, prepoznat je i odlično je prihvaćen od strane kupaca.

Logičan slijed događaja je otvaranje novih MEGA Diskont maloprodajnih objekata te je za  2021.godinu najavaljeno otvorenje pet novih objekata i tome nije kraj.

Maloprodajni asortiman čini roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.

U ponudi se nalazi preko 600 brendova sa oko 4000 artikala koju čine mnogobrojni brendovi iz BiH kao i poznatih brendova iz inostranstva, od kojih je YimoR za većinu njih direktni uvoznik.

Posebno se ističu CLASSY proizvodi koji se nalazi u YimoR vlasništvu a u potpunosti odgovaraju sloganu KVALITETA IMA NAJNIŽU CIJENU, jer se radi o veoma kvalitetnim proizvodima po izuzetno pristupačnoj cijeni.

YimoR/MEGA Diskont je svoju poslovnu strategiju bazirao na konceptu TRAJNO NISKA CIJENA čiji je glavni cilj briga o svojim kupcima da tokom čitave godine kupuju svoje omiljene proizvode po najnižoj cijeni na tržištu.

Pandemija COVID 19 koja predstavlja veliki poslovni izazov i sa kojom su se suočile sve kompanije, nije ugrozila YimoR i MEGA Diskont niti sa aspekta snadbijevanja kupaca niti sa aspekta zdravlja i radnih mjesta samih uposlenih a uz to zadržano je i optimalno poslovanje.

Otvaranje novih radnih mjesta, daljnje širenje maloprodajne kao i širenje veleprodajne mreže na cijelu teritoriju BiH je cilj koji se korak po korak ispunjava.

Vrijednosti unutar kompanije koje su utemeljene prije 32 godine vrijede i danas, što je dokaz da kompanija koja se čvrsto drži svojih načela može biti uspješna i nakon toliko godina.

Uz mali predah i uz slavljeničku atmosferu obavještavamo Vas da je danas neradni dan za sve YimoR i MEGA Diskont objekte.

 

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset