menu Naslovna chevron_right
MagazinZanimljivosti

“Magična banka” – Vrijedi prisjetiti se ove priče

Urednik | 12. Februara 2016.

Zamislite da Vam svako jutro kada se probudite, jedna banka stavi na račun tačno 86.400 eura.
downloadŠta biste Vi uradili?

Ta banka ima dva pravila:

Prvo pravilo glasi:
Sve što niste uspjeli potrošiti tokom dana uzima vam se uveče! Ne smijete varati, niti prebaciti novac na neki drugi račun.
Imate pravo da ga potrošite isključivo tokom tog istog dana, ali ne zaboravite da svako jutro kad otvorite oči banka Vam otvara novi račun od novih 86.400 eura za taj dan i tako svaki dan.

Drugo pravilo:
Banka može prekinuti tu “igru” bez ikakvog upozorenja! U bilo kom trenutku može Vas obavijestiti da je sve gotovo i da se račun definitivno zatvara.
Nesumnjivo je da ćete svi, dobijeni novac trošiti na zabavu i kupovinu poklona sebi i onima koje volite. Možda ćete poklanjati i onima koje ne poznajete, samo da Vam banka ne uzme novac nazad. Trudićete se da Vam svaki euro donese sreću i zadovoljstvo.

Pa gdje ima takva banka?

Tu čudesnu banku imamo svi mi na raspolaganju. To je VRIJEME!

Svako jutro kad se probudimo, naša životna banka nam otvara kredit od 86.400 sekundi života za taj dan do spavanja. Sve što nismo proživJeli toga dana – izgubljeno je. Juče je zauvijek prošlo!
I svako sljedeće jutro ta magija se ponavlja.
Zato nemojmo zaboraviti nezaobilazno pravilo da banka može zatvoriti naš račun svakog minuta, bez upozorenja. U bilo kom trenutku naš život može stati!
Šta Vi radite sa Vaših 86.400 sekundi po danu?!

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset