menu Naslovna chevron_right
BiHCrna hronikaVijesti

Nakon pete žrtve selfija, na Plitvicama zabranjuju japanke

Urednik | 11. Jula 2016.

Prije nekoliko dana na Plitvicama je umalo došlo do tragedije kad je 20-godišnji Kanađanin na Plitvicama, u pokušaju snimanja selfija, pao sa 70 metara.

Srećom, preživio je pad s vidikovca i teže je povrijeđen, ali je izvan životne opasnosti. Krošnje stabla su mu ublažile pad.

Na gotovo istom mjestu je prošle godine smrtno stradala 54-godišnja slovačka državljanka, koja se provukla kroz ogradu bez obzira na upozorenje. Zbog želje za lijepom fotografijom zakoračila je u smrt.

Prije devet godina su Njemica i njezin suprug prešli ogradu vidikovca te pali u jezero Kaluđerovac sa 70 metara. Smrt para koji je slavio 40 godina braka bila je najveća tragedija u povijesti Plitvica.

Tri turistkinje iz Južne Koreje su prošle godine također htjele dobru fotografiju te pale u provaliju duboku 30 metara nakon što su prošle označenu traku. Srećom, prošle su samo s ozljedama.

Na Plitvičkim jezerima u prosjeku strada jedan turist od njih 1,3 milijuna, a sve je posljedica neodgovornosti i neopreza.

Šefovi parka su zbog toga nedavno zabranili upotrebnu dronova, a uskoro bi mogla uslijediti još jedna zabrana; i to ljetne obuće, piše Jutarnji list.

“Ljudi se moraju prilagoditi godišnjem dobu i vremenskim uvjetima. Vjerojatno ćemo zato uskoro zabraniti ulazak u park u ljetnoj obući, natikačama, japankama, sandalama”, rekao je Ognjen Borčić, glasnogovornik NP-a Plitvička jezera.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset