menu Naslovna chevron_right
KulturaVijesti

Obnovljeno kino Imperijal 14. decembra svečano otvara svoja vrata

Urednik | 12. Decembra 2018.
Otvaranje vrata budućeg Brew Imperial Society u ulici Maršala Tita 56 počet će već od 14 sati kada će svi zainteresovani moći obići prostor, upoznati se s ekipom koja stoji iza revitalizacije ovog prostora, dok svečani dio otvaranja počinje u 18:35 sati kada će prvi put nakon deset godina biti prikazan film, tačnije kratki dokumentarac pod nazivom “Brew: Priča o raji, craftu i pivu” u režiji ekipe The Brew Co. Ovaj dokumentarac će se dotaći svega onoga što su mladi entuzijasti prošli od prvog dana pokretanja priče o ponovnom otvorenju kina Imperijal.

S ciljem da stanu iza svog obećanja da će Brew Imperial Society predstavljati platformu za mlade koji će imati priliku demonstrirati kvalitet svog rada, nakon dokumentarca, u 19:15 sati planiran je početak predstave “Elektra”.

Predstava fizičkog teatra Elektra rađena je prema motivima mita o Elektri, a u kojoj koreografiju potpisuju mlade Amila Terzimehić i Fatima Kazazić. “Elektra” je predstava fizičkog teatra koja objedinjuje i ples i pokret i različite borilačke vještine, kao i različite tehnike, a posebno je značajna jer je riječ o prvom ispitu na prvoj godini magistarskog studija na Akademiji scenskih umjetnosti. Profesori i profesorice na predmetu su bili Jasna Žalica, Sanja Burić, Mersad Čuljević i Emir Fejzić. Kostime je radila sjajna Adisa Vatreš.

Uzevši u obzir da će prisustvo na predstavi i filmu biti isključivo uz pozivnice, u 20:00 sati se otvaraju vrata za sve one koji žele svojim prisustvom uveličati otvaranje prostora bivšeg kina Imperijal. Iz organizacije su potvrdili da je ulaz besplatan, s tim da će zbog cjelokupnog kvaliteta iskustva za sve prisutne kontrolisati broj prisutnih kako bi svima bilo ugodno.

Nakon otvaranja vrata, u 21:45 sati na sceni BIS-a nastupa mladi bend Mirza & Panduri koji će se pobrinuti za muzički dio atmosfere na otvorenju.

“Ono što želimo da istaknemo je da se uvijek trudimo da sve bude onako kako najbolje znamo. Ono što je cilj samog svečanog otvorenja jeste da u jednoj večeri u kratkim crtama predstavimo dio onoga što možemo očekivati od BIS-a. U nadi da na što bolji način predstavimo naš trud i rad novim projektom, pružit ćemo sve od sebe kako bi sve prošlo u najboljem redu i kako bismo opravdali obećanje koje smo dali na početku, a to je da će ovaj prostor predstavljati mjesto za raju. U prvom periodu otvaranja, na projekt BIS-a gledamo kao ‘soft opening’ tokom kojeg ćemo pratiti dinamiku rada i istovremeno učiti nove stvari. U tom svjetlu, svaka sugestija, kritika i povratna informacija od raje je više nego dobrodošla. U ime svih članova The Brew Crewa, mnogo smo zahvalni svima koji odluče svojim prisustvom uveličati ovaj, za nas, zaista poseban dan. Kako za nas, vjerujemo, i za Sarajevo”, kazao je Orhan Galičić, idejni tvorac i osnivač Thr Brew Co..

Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset