menu Naslovna chevron_right
BiHCrna hronika

OTJERALA BIVŠEG MOMKA U SMRT- Koristeći lažni profil iznudila 10.000 KM

Urednik | 22. Oktobra 2020.

Mariji M. (26), osumnjičenoj za iznudu koja je dovela do samoubistva njenog bivšeg momka Miloša N. (23) iz Bijeljine, prijeti dugogodišnja robija. Marija se tereti za iznudu, i to najteži oblik, za koji se može izreći minimalna kazna od osam godina robije.

Marija je koristila lažni profil na ime nezvaničnog vladara tuzlanskog podzemlja Beriza K.

 Koristeći Instagram profil Beriza, osumnjičena je u više navrata prijetila bivšem momku Milošu, koji je bio zaposlen kao čuvar u zatvoru. Tražila je da joj bivši momak uplaćuje iznose od po 500 maraka. Na ovaj način Miloš je, i ne sluteći da iza svega stoji njegova bivša djevojka, isplatio ukupno 10.000 maraka. 

Marija je, nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Bijeljina, puštena da se brani sa slobode.

Aleksandra Marić, portparol Policijske uprave Bijeljina izjavila je da se Marija tereti za iznudu, i to po tri stava.

Najteži je ipak, posljednji stav krivičnog djela u kojem se navodi da će se izvršilac iznude kazniti s minimalnom kaznom od osam godina zatvora ako je prilikom izvršenja djela nastupila smrt kod oštećenog.

Podsjetimo, tijelo Miloša N., čuvara u zatvoru, pronađeno je 19. oktobra. Mještani su prijavili da su u blizini mosta u naselju Brijesnica na dalekovodu pronašli obješenog mladića za kojeg je tokom uviđaja utvrđeno da se radilo o Milošu. Nestanak Miloša dva dana ranije prijavio je njegov brat.

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset