menu Naslovna chevron_right
KošarkaSport

Pandža saopštio širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo

Urednik | 8. Novembra 2016.
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za igrače do 18 godina Josip Pandža danas je objavio širi spisak igrača za juniorsko Evropsko prvenstvo koje će se igrati u turskom Samsunu od 16. do 22. decembra.
Na spisku se nalaze 22 košarkaša i to: Amar Gegić, Ahmed Bjelak, Sandro Antunović, Faris Preljević, Darko Talić, Arsenije Vučković, Boško Bojović, Rijad Avdić, Nikola Marić, Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović, Džanan Musa, Sani Čampara, Srđan Kočić, Emir Čerkezović, Lazar Mutić, Jure Soldo, Dragan Pervan, Nemanja Nikolić, Njegoš Sikiraš, Dario Drežnjak i Mateo Zovko.
Stručni štab će pored selektora Josipa Pandže činiti Enes Numanović i Boris Jokanović kao pomoćni treneri. Preliminarno okupljanje reprezentacije zakazano je za 1. decembar u Sarajevu, a već 5. decembra muška U18 reprezentacija putuje u Sveti Martin na Muri, gdje će do 11. decembra obaviti ostatak priprema. U Svetom Martinu na Muri bh. juniori odigrat će i dva prijateljska susreta i to protiv Hrvatske 9. decembra i Slovenije dan kasnije. Muška U18 reprezentacija 11. decembra putuje u Tursku, gdje će 13. odigrati posljednji kontrolni meč pred Evropsko prvenstvo protiv selekcije domaćina.
Podsjetimo, Bosna i Hercegovina nalazi se u C grupi zajedno sa Litvanijom, Latvijom i Izraelom, sa kojim će naša reprezentacija odigrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu 16. decembra.
sportsport.ba / OD

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset