menu Naslovna chevron_right
BiHFilm/TVMagazinTuzlanski kanton

Po prvi put Tuzla će dobiti domaću humorističnu seriju: Foto/video

Urednik | 29. Februara 2016.

Danas je u Tuzli počelo snimanje pilot epizode serije “Tuzlanovići – Vi ste dobro, a kako smo mi?!”

Ovo je prvi put da jedna serija bude snimljena u Tuzli, a u ovom značajnom projektu su Art teatar Tuzla, Narodno pozorište Tuzla i RTV7 Tuzla. Pilot epizoda serije “Tuzlanovići – Vi ste dobro, a kako smo mi?!” snima se povodom obilježavanja treće godišnjice Radio televizije “7” Tuzla.
Radi se o humorističkom serijalu koji tretira opštedruštvene probleme kroz prizmu jedne tuzlanske četveročlane porodice (Nenad Tomic – Otac; Remira Osmanović – Majka; Ivana Perkunić – Kćerka; Feđa Zahirović – Sin). Žanrovski se radi o komediji realistično odmjerenog stila, gledljiva za sve uzraste i socijalne skupine. S obzirom da je ovo pionirski zahvat ovakve vrste, koji se realizira u gradu Tuzla, kao takav nosi i određeni historijsko – kulturološki kvalitet, piše Tuzlanski.ba.

Sve se radi pod režiserskom palicom Mustafe Sušića, a po napisanom scenariju od strane Midhata Kušljugića.

“Oni koji su pročitali scenario kažu da im je interesantno i zanimljivo. Svi su se rado odazvali ovom projektu i sama ideja je dobro primljena u Tuzli” kaže scenarista “Tuzlanovića” Midhat Kušljugić. Jedan od kooproducenta je i direktor Narodnog pozorišta Tuzla Armin Čatić. Pilot epizoda “Tuzlanovića” biće prikazana na treći rođendan RTV 7 Tuzla 7. marta u programu ove medijske kuće.

“Nikada se u Tuzli ranije nije snimala serija i to u potpunosti domaća i još rađena vlastitim snagama. Prva klapa koja je danas snimljena predstavlja veliki korak naprijed kako za sam grad Tuzlu tako i za RTV 7” – kazala je direktorica medijskog servisa grada Tuzle Jasna Kapetanović.

 

 

Izvor: Tuzlanski.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset