menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Pomozimo Mirsadu Haskoviću iz Sarajeva da pobijedi karcinom debelog crijeva

Urednik | 4. Marta 2021.

Mirsad Hasković iz Sarajeva se dvije godine bori s karcinomom debelog crijeva i metastazama na jetri. U 2020. godini uočena je progresija karcinoma i metastaza i preporučena mu je mnogo skuplja terapija, koja prevazilazi njegova mjesečna primanja.

Mirsadu su u junu 2019. godine ustanovili dijagnozu karcinoma debelog crijeva u Sarajevu, gdje se i liječi. Trenutno prima hemoterapiju svake druge sedmice, koristi terapije i lijekove za šta mjesečno izdvaja 2.000 KM.

Trenutna situacija je postala još teža nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo 2020. godine te mu je nakon toga doktor preporučio biološki lijek čija jedna doza košta 8.000 KM. S obzirom na to da je na jetri uočeno mnogo metastaza, isto tako će trebati i veliki broj doza ovog lijeka u naredne tri-četiri godine, koliko je propisano da traje ova vrsta terapije.

Ukoliko ova terapija ne bude pomogla, onda bi Mirsad morao ići na transplantaciju jetre koja bi također iziskivala veliku sumu novca.

Mirsad (1984.) je oženjen i otac dva dječaka. Njegova supruga je nezaposlena, a on, iako radi, često je na bolovanju zbog svog zdravstvenog stanja.

Stoga njegova porodica apeluje na sve ljude da pomognu finansijski koliko su u mogućnosti kako bi Mirsad uspio dobiti svoju bitku.

RAČUNI ZA UPLATE:

PayPal: mirso.haskovic@gmail.com

Za uplate iz BiH:

Raiffeisen banka – br. žiroračuna: 1613000017500213

Drugi način uplate: Western Union, Ria

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset