menu Naslovna chevron_right
Nekategorisano

Procida, otok vrtova i pješčanih plaža

Urednik | 18. Septembra 2021.

Možete li zamisliti godišnji odmor na jugu Mediterana okruženi samo prekrasnom prirodom, ukusnim specijalitetima? Sve to možete dobiti, ali i više na jednom od Flegreanovih otoka u blizini Napulja na jugu Italije. Toliko je različitosti između Napulja i obližnjih otoka, da se mnogi koji se više puta vrate u Italiju ne mogu načuditi.

Dok je u Napulju život užurban i daleko od mira i tišine, Procida je prava oaza i mjesto kao stvoreno za bijeg od svakodnevnice.

Čudesne pješčane plaže pravo su osvježenje za svakoga tko dođe.

 • Procida je otok poznat po bujnim vrtovima te mirisnim limunima

  Procida je otok poznat po bujnim vrtovima te mirisnim limunima

  FOTO: AGENCIJE


Saobraćajna povezanost između otoka i obale je odlična, pa tako svako malo polaze trajekti iz Napulja, a u jednom od njih se i vi možete zaputiti prema pravoj rajskoj lokaciji poznatoj kao Procida.

Otok Procida za razliku od ostalih nije toliko poplavljen turističkim sadržajima, ali nudi sve što treba od restorana, kafića i suvenirnica. Cijela turistička ponuda otoka je više usmjerena prema tome da se svaki gost može upoznati s načinom života lokalnog stanovništva i njihovom kulturom.

 • Otok obiluje mnogim prelijepim plažama

  Otok obiluje mnogim prelijepim plažama

  FOTO: AGENCIJE


Svaki gost ovdje ima priliku osjetiti istinski duh i što znači kada ste jedan od stanovnika koji su odlučili cijeli svoj život provesti na malom i prekrasnom otoku. Za razliku od Caprija na kojem prevladavaju šljunkovite plaže ovdje prevladavaju idilične pješčane plaže koje su pravi raj za njegu vaših stopala.

Procida je otok poznat po bujnim vrtovima te mirisnim limunima. Kako lokalne vlasti nisu htjele napraviti uobičajeno turističko odredište s velikim turističkim kompleksima, na otoku je smještaj organiziran u nekoliko manjih hotela.

Bilo da želite uživati u prirodnim ljepotama otoka ili se zabaviti na prekrasnim plažama, Procida je pravo mjesto za vas.

RADIO BET/IZVOR:DNEVNI AVAZ

Komentari

komentara

Written by Urednik
 • play_circle_filled

  Radio Bet
  Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset