menu Naslovna chevron_right
InfoSavjeti na putu

Prohodnost puteva u našoj zemlji je dobra!

Urednik | 11. Maja 2016.

Prohodnost putnih pravaca u BIH jutros je dobra i saobraća se bez vanrednih ograničenja.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela “Vis”, “25.novembar” i “Grab” na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Tarčin, saobraćaj se u sva tri tunela odvija jednom tunelskom cijevi-dvosmjerno. Ovakav režim saobraćaja potrajat će do 14.05. do 24 sati. Podsjećaju iz BIHAMK-a da su na istoj dionici A-1 (u mjestu Treševine) u toku sanacioni radovi, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom, uz ograničenje brzine.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta M-1.8 Orašje-Lončari, od 08 do 16 sati moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.

Danas počinju radovi na sanaciji potpornog zida u mjestu Gromiljak (M-5 Kiseljak-Busovača), zbog čega će se u vremenu od 08 do 17 sati saobraćati naizmjenično-jednom trakom (postavljeni semafori).

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajaju dionice: Bugojno-Kupres, Bosansko Grahovo-Livno, Ustikolina-Goražde, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Promet vozila na većini graničnih prelaza protiče uz obavezna kraća zadržavanja.

 

 

(A,H)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset