menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Radni sastanak sa mjesnim zajednicama općine Gradačac

Urednik | 15. Aprila 2016.

Održan je radni sastanak sa predstavnicima Vijeća mjesnih zajednica na području općine Gradačac. Tema sastanka su aktuelna pitanja na području mjesnih zajednica kao i funkcionisanje organa i uslovi rada MZ. Napominjemo da su prošle godine održani izbori u mjesnim zajednicama i izabrana nova rukovodstva na području općine Gradačac u skladu sa Zakonom o principima lokalne samouprave FBiH i Statutom općine Gradačac.

Općinski načelnik mr.sci. Edis Dervišagić se obratio prisutnima i izložio sprovedene aktivnosti u MZ na koje je utrošeno u prošloj godini cca. 360.000 KM kao i aktivnosti koje Općina Gradačac planira realizovati u narednom periodu kako bi se poboljšali uslovi življenja .

Također je dodao da smo jedna od rijetkih općina koja je uspjela da realizuje i sprovede izbore i da su takvu aktivnost prepoznale već određene međunarodne vladine i nevladine organizacije koje su ponudile određene projekte Općini Gradačac u cilju unaprijeđenja mjesne samouprave.

Istakao je da se nada da će u narednom periodu Vijeća mjesnih zajednica intenzivnije raditi i na samom kreiranju općinskog budžeta i planova razvoja kako mjesnih zajednica tako i Općine Gradačac kako bi se zajedničkim snagama pokušali riješiti određeni problemi i implementirali infrastrukturalni projekti.

 

(A,H/Press Općine)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset