menu Naslovna chevron_right
Regija i SvijetVijesti

Raste broj poginulih u Pakistanu

Urednik | 28. Marta 2016.

Prema poslednjem bilansu, najmanje 72 osobe su poginule, a 200 je ranjeno u napadu bombaša samoubice na parkingu ispred prepunog parka u gradu Lahoreu na istoku Pakistana, gde su hrišćani slavili Uskrs, a teroristička grupa koja je izvela napad danas je potvdila da su meta bili hrišćani.

“Hrišćani su bili meta našeg napada u Lahoreu,” rekao je AFP-u Ehansulah Ehsa, predstavnik frakcije pakistanskih talibana Džamat ul Ahrar sa nepoznate lokacije.

On je rekao da će njegova teroristička grupa izvesti još takvih napada zapretivši da će meta pored vladinih i vojnh ciljeva bit i škole i i koledži.

Policijski zvaničnik Hajder Ašraf je prethodno rekao se pretpostavlja da napadači nisu ciljali konkretno na hrišćane jer su poginulivećinom muslimani, napomenuvši da “svi idu u taj park.”

Među poginulima i ranjenima ima mnogo žena i dece.

 

Ogranak pakistanskih talibana “Džamatul ahrar” preuzeo je odgovornost za samoubilački napad na park u gradu Lahoreu na istoku Pakistana, navodeći da su meta bili kršćani koji su slavili Uskrs.

Poginulo je najmanje 69 osoba, uglavnom žena i djece, a više od 300 je povrijeđeno. Strahuje se da bi broj žrtava moga biti veći jer su brojni povrijeđeni u kritičniom stanju.

Eksplozija se desila na parking blizu ulaznih vrata parka “Gulshan-e-Iqbal”, samo nekoliko metara od dječijih ljuljaški.

“Riječ je o samoubilačkom napadu. Samoubica je aktivirao eksploziv unutar parka. Upotrijebljeno je između deset i 15 kilograma eksploziva”, rekao je policijski zvaničnik Hajder Ašaraf.

 

 

 

(Radio Bet/RSE)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play