menu Naslovna chevron_right
Fudbal

REPREZENTACIJA Selektorska križaljka blizu rješenja: Procurila i informacija o visini plaće

Urednik | 12. Decembra 2020.

Stručna komisija za izbor selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, u kojoj su Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, do kraja sedmice će obaviti razgovore s dva Sergeja – Barbarezom i Jakirovićem.

Naredna sjednica

– Do kraja naredne sedmice Stručna komisija bi trebala završiti svoj posao i pripremiti prijedlog(e) za sjednicu Izvršnog odbora, saznajemo u Nogometnom savezu BiH.

Prva naredna sjednica fudbalske vlade je na programu 22. decembra. Do tada će biti obavljen i razgovor s Husrefom Musemićem, a prethodno su obavljeni razgovori sa Brunom Akrapovićem, koji je zahvalio na ponudi, te Bugarom Ivailom Petevom (Ivayl) …

S obzirom na to da je Barbarez veliki favorit javnosti, uostalom kao i uvijek do sada, jer je ostavio dubok, neizbrisiv trag u bh. fudbalu, nije isključeno da naš državni tim u predstojećim kvalifikacijama povedu dva Sergeja – Jakirović i Barbarez.

Jakirović već ima određeno trenersko iskustvo, a Barbarez karizmu vođe, lidera… što je sigurno neophodno našem državnom timu. Isto važi i za Musemića…

Iz Saveza je procurila informacija da će novi selektor naše reprezentacije imati godišnju plaću od 180 hiljada eura (15 hiljada eura mjesečno), plus stan (kirija) i premije, koliko je imao na klupi „Zmajeva“ i Robert Prosinečki.

Platne liste

A podsjetimo, selektor reprezentacije Njemačke Joahim Lev imao je najveću plaću među trenerima reprezentacija koje su nastupile na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Potom su slijedili: Didier Dešam (Francuska) i Tite (Brazil) po 3,6 miliona eura, Hulijen Lopetegi (Španija) sa 2,9, Stanislav Čerčesov (Rusija) sa 2,5, Fernando Santoš (Portugal) sa 2,2, Garet Sautgejt (Engleska) i Karos Keiroš (Iran) sa po 1,9, Horhe Sampaoli (Argentina) sa 1,8, Oskar Tabarez (Urugvaj) sa 1,7, Hose Pekerman (Kolumbija) sa 1,5, Hektor Kuper (Egipat) sa 1,5, Huan Pici (Saudijska Arabija) sa 1.4, Bert van Marvijk (Australija) sa 1,2, Rikardo Gareca (Peru) sa 1,1, te Huan Osorio (Meksiko) s milion eura godišnje.

Roberto Martinez (Belgija), Akira Nišino (Japan) i Age Hareide (Danska) zarađivali su po 925.000 eura, a Vladimir Petković (Švicarska) 850.000. Herve Renard (Maroko) inkasirao je 780.000, Heimir Halgrimson (Island) 690.000, Zlatko Dalić (Hrvatska) 550.000, Gernot Ror (Nigerija) 500.000, Jane Anderson (Švedska) 450.000, Šin Tae-Jong (Južna Koreja) 450.000, Herman Gomez (Panama) 400.000, Oskar Ramirez (Kostarika) i Nabil Maloul (Tunis) sa po 350.000, Mladen Krstajić (Srbija) 300.000, Adam Navalka (Poljska) 270.000, a Aliju Sise (Senegal) 200.000 eura.

RADIO BET/IZVOR:DNEVNI AVAZ

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset