menu Naslovna chevron_right
FudbalSport

SKANDAL NA POMOLU : IGRAČI METTALEGHEA TRAŽILI OD GRAČANLIJA DA IM PUSTE UTAKMICU

Urednik | 12. Maja 2016.

IGRAČI METTALEGHEA TRAŽILI OD GRAČANLIJA DA IM PUSTE UTAKMICU

U Subotu su na rasporedu utakmice 26.kola Prve lige FBiH, a derbi kola u Gračanici igraju domaće Bratstvo i trenutno drugoplasirana ekipa Mettaleghe-a.

U prvoj utakmici odigranoj između ove dvije ekipe u Jajcu desile su se jako ružne scene. Podsjećamo tada je po završetku utakmice nokautiran prvi čovjek NK Bratstvo od strane pomoćnog trenera Mettaleghea Ivana Jurinovića. Nakon utakmice iz NK Bratstvo su poručili da su za incident krivi trener Mettaleghea, Nermin Bašić te glavni sudac Kenan Bajraktarević, koji je svojim tendecioznim suđenjem poklonio pobjedu domaćinu.

Naime glavni problem pred ovaj derbi jeste što je NSFBiH uprkos incidentu u Jajcu, i na ovu utakmicu odlučio delegirati pomenutog sudiju Bajraktrevića.Ono što nakon prve utakmice nije izašlo u javnost, jeste to da je Bajraktarević nakon utakmice prijavio kapitena NK Bratstvo, Edina Šušu kao i njegovog partnera u odbrani Nermina Kadića. Ova dva igrača sledeći petak su obavezni otići u Jajce i dati izjavu povodom događaja.

Da stvar bude gora, od dobro obavještenih izvora iz gračaničkog tima saznali smo da je bivši igrač Bratstva koji trenutno nastupa
za tim iz Jajca slao poruke igračima Bratstva da im puste utakmicu te da će sve platiti aktuelni trener Mettaleghe-a.Kako nam je rečeno igrači Bratstva su spremni sve poruke objaviti u medijima nakon utakmice koja se igra u Subotu.

Na kraju nam ostaje da vidimo kako će se sve završiti i da li će ponovo sudac iz Orašja napraviti neku lakrdiju u Gračanici.

(E.O / Radio Bet )

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset