menu Naslovna chevron_right
VijestiZanimljivosti

Svađanje može biti zdravo u vezi, ali samo ako to radite na ispravan način

Urednik | 20. Maja 2020.

Jednom kada prijeđete fazu medenog mjeseca počet ćete da vodite borbu sa svojim partnerom oko banalnih stvari. Sukob je nešto prirodno, a sukob rađa neslaganje i često potiče na svađu.

Stručnjaci za odnose napominju i kako je veoma opasno ukoliko se partneri baš nikada ne svađaju. Tako izbjegavate da riješite probleme. S druge strane loš znak je i kada se često svađate. Zbog toga se postavlja pitanje kakva je svađa zdrava i normalna u vezama?

Cilj svađe mora biti rješenje problema, nikako da se vraćate na stare probleme.

Ponekad u određenom trenutku možete biti frustrirani ponašanjem partnera zbog toga vam može biti primamljivo da spomenete svaku grešku koju je napravio. No kada se svađate trebate se držati stvari koja vas je uznemirila.

Jedan od najbržih načina da se posvađate s partnerom jeste da ga prekinete dok priča. To samo može dovesti do dreke. Saslušajte svog partnera da dovrši svoju misao.

Trebate znati koji je cilj vaše svađe. Kada i vi i vaš partner znate zbog čega se svađate imate mogućnost da nađete neko kompromisno rješenje.

Ukoliko stvari ne vode k rješenju prestanite se svađati. Napravite pauzu i kažite partneru da se ne možete trenutno baviti tim problemom i da ste preopterećeni.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset