menu Naslovna chevron_right
Regija i SvijetVijesti

U Hrvatskoj novinari zatražili ostavku ministra kulture

Urednik | 3. Maja 2016.

Više od dvjesto hrvatskih novinara se okupilo na “šetnji” od Novinarskog doma do Ministarstva kulture gdje su prosvjedovali zbog narušavanja medijskih sloboda i tražili ostavku ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

“Aktualna vlast čini sve da bi onemogućila slobodu medija i neovisnost novinarstva. Na sve što smo dosad upozoravali su se Ministarstvo kulture na čelu sa Zlatkom Hasanbegovićem, Vlada, Sabor i predsjednica države oglušili pa čak i na međunarodne apele podrške Hrvatskom novinarskom društvu “, rekao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković.

Ispred Ministarstva kulture prosvjednici su položili olovke ispred transparenta s tekstom Opće deklaracije o ljudskim pravima i člankom Ustava koji jamči slobodu medija kao simboličan čin kojim žele ukazati da je vlast pokopala ta zajamčena prava.

Novoizabrani ministar Zlatko Hasanbegović nakon dolaska u Ministratvo ukinuo je financiranje neprofitnih medija. Na Hrvatskoj radio televiziji smijenjeno je 70 urednika, a jedan novinar je dobio otkaz.

 

(A,H/RSE)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play