menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

U TK zbrinuti radnici iz obrazovanja koji su bili tehnološki višak

Urednik | 19. Jula 2021.

Nijedan uposlenik u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu, koji je bio proglašen tehnološkim viškom, nije ostao bez posla – izjavio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Elvis Baraković na konferencija za medije povodom zbrinjavanja tehnološkog viška u osnovnim i srednjim školama TK.

U osnovnim školama ovog kantona je tehnološkim viškom bilo proglašeno 130 zaposlenika, dok je u srednjim školama 71 zaposlenik u kategoriji tehnološkog viška.

Komisija za zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba je uspjela zbrinuti sve zaposlenike u ustanove osnovnog obrazovanja i nešto manji procenat u ustanove srednjeg obrazovanja.

Najviše zaposlenika koji su bili tehnološki višak je iz domena razredne nastave i Islamske vjeronauke.

– Komisija je većinu zaposlenika zbrinula na određeno vrijeme – izjavio je predsjednik Komisije Asim Bojić.

Zbrinjavanje zaposlenika u osnovnim i srednjim školama znači da ukoliko škola u kojoj je nastavnik radio nema više potrebe za tim kadrom, isti nastavnik bude raspoređen u drugu školu u Tuzlanskom kantonu, gdje je iskazana potreba za tim profilom struke.

Iz komisije su kazali da su vodili računa da zaposlenici budu raspoređeni što bliže mjestu stanovanja.

Pozicije koje nisu popunjene na ovaj način, biće na raspolaganju kroz konkurs za zaposlenje u osnovnim i srednjim školama u TK.

Radio Bet / Izvor: (TIP/Fena)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset