menu Naslovna chevron_right
Regija i Svijet

‘Ujedač’ – novi barbarizam – Džihadisti smislili brutalnu spravu za mučenje žena

Urednik | 25. Februara 2016.

Građani Mosula zovu ga ‘ujedač’ ili ‘rezač’. Riječ je o novom, metalnom pomagalu kojim džihadisti utjeruju strah u kosti ženama koje ne poštuju njihovo pravilo da moraju biti pokrivene od glave do pete. Metalnom spravom doslovce otkidaju ženama komadiće mesa s dijelova koji su im bili nepokriveni odjećom.

Fatima, 22-godišnjakinja, koja je napokon uspjela pobjeći iz Islamske države, jer su joj, kako je ispričala u izbjegličkom kampu, djeca gladovala a svakodnevni život je postao prepun nasilja i brutalnog iživljavanja, svjedoči o novom džihadističkom iživljavanju nad ženama.

‘Ujedač’ je postao naša noćna mora. Moja sestra je, zato što je izašla iz kuće bez rukavica, toliko strašno kažnjena da rane nisu zacijelile ni nakon mjesec dana’, ispričala je Fatima. ‘Rezač’ izgleda poput klopke za životinje, a ima i metalne zupce koji se zabijaju duboko u meso.

To je samo još jedan detalj iz grada za kojeg oni koji su iz njega pobjegli tvrde da se život u njemu vraća u kameno doba. Nema struje, automobila, televizije, mobitela… Voda stiže dva puta sedmično. Nema lijekova ni medicinske pomoći, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset