menu Naslovna chevron_right
NekategorisanoRegija i SvijetVijesti

‘VUČICA’ OBJAVILA RAT PAPI I MAFIJI Raggi: Vatikan duguje 310 miliona eura, to će morati da plati!

Urednik | 24. Juna 2016.

 

 

Nova gradonačelnica Rima Virginia Raggi (37) iz pokreta Pet zvjezdica objavila je rat papi i mafiji.

Prva žena na čelu Rima u posljednjih 3.000 godina obećala je da će se boriti protiv korupcije i lopovluka, a prvi na udaru biće Katolička crkva i organizovani kriminal.

Nakon što je u nedjelju dobila 67,15 posto glasova na lokalnim izborima, Raggieva je najavila da će od Vatikana zahtijevati da plati zaostali porez.

– Vatikan duguje najmanje 310 miliona eura poreza na nekretnine. To će morati da plati. Ranije administracije plašile su se da udare na Crkvu, ali sada niko neće biti pošteđen – istakla je nova gradonačelnica.

Ona je dodala da će se obračunati i sa mafijom. U slučaju poznatom kao “Mafija kapital” stotine lokalnih biznismena, zvaničnika i političara bile su umiješane u pljačku stotina miliona eura iz gradske kase Rima.

Ubuduće će sve morati da se radi legalno i transparentno u administraciji. Građani Rima su pobijedili. Počinje nova era – rekla je Raggieva.

Nova gradonačelnica je, inače, diplomirala pravo na Univerzitetu u Rimu. Godinama je radila za jednu poznatu privatnu advokatsku kompaniju, da bi se prije nekoliko godina aktivirala u pokretu Pet zvjezdica, čiji je lider komičar Bepe Grillo. Ubrzo je postala jedan od lidera pokreta.

Raggieva je udata za redatelja i radijskog direktora Andreu Severinina, sa kojim je 2009. dobila sina. Par je prije dvije godine bio pred razvodom, ali su ipak ostali zajedno.

– Da, pred razvodom smo. Ne razumijemo se baš najbolje, ali pokušat ćemo da se sredimo zbog našeg djeteta. Razlog sukoba nije neki drugi muškarac, nemam aferu – rekla je Raggieva 2014. u intervjuu za časopis.

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset