menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Završena posljednja faza projekta „ Aleja kestenova „

Urednik | 11. Marta 2016.

Ovih dana završena je posljednja faza rekonstrukcije Aleje kestenova u Gradačcu. Ovaj projekat u posljednje tri godine rađen je u fazama i ukupna cijena je oko 500.000 KM. Projekat je obuhvatao : popločavanje pješačke staze, sadnja novih mladih kestenova, postavljanje rasvjete i klupa za odmor i to od Centralnog spomen obilježja do kružnog toka na Varoši.

Dužina pješačke staze je cca. 750 m. Završetkom ovog projekta građanima Gradačca vraćeno je još ljepše i urednije omiljeno šetalište koje uz gradski park iznad kojeg se diže kula Husein kapetana Gradščevića predstavlja prepoznatljivost Gradačca.

Također u skorije vrijeme počet će uređenje gradskog trga gdje će se izvršiti popločavanje i postavljanje urbanog mobiliara a završetak radova predviđen je sredinom ove godine. Ovim radovima nakon 30 godina bit će završena potpuna revitalizacija i modernizacija užeg gradskog jezgra u smislu uređenja javnih površina na radost svih građana i posjetilaca Gradačca što će doprinijeti još većoj turističkoj posjeti našem gradu.

 

 

(A.H)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset