menu Naslovna chevron_right
BiHRegija i SvijetVijesti

“Samit 100” biznis lidera u Sarajevu

Urednik | 10. Maja 2016.
Bosna i Hercegovina će, nakon Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, prvi put biti domaćin vodećeg biznis događaja u regionu – Samit 100, na kojem će 27. i 28 maja u Sarajevu poslovni lideri jugoistočne Evrope predstaviti primjere dobre prakse i istovremeno raditi na jačanju potencijala za nove investicije kroz saradnju i razvojne projekte.

Uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH, ovogodišnji Samit 100 pod nazivom „Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine“ bit će održan sa Brdo Brijuni procesom, koji će okupiti političku eminenciju jugoistočne i centralne Evrope.

Među  gostima će biti i bračni par Samo i Iza Login, osnivači Talking Tom aplikacije i vlasnici OUTFIT7. Oni su trenutno najbogatiji Slovenci, a njihovo bogatsvo se procjenjuje na više od milijardu eura

Login će predstaviti kako je jedna aplikacija sa regionalnog nivoa ostvarila globalni uspjeh, dok će njegova supruga Iza učestvovati u motivacijskom dijelu programa namijenjenom poslovnim ženama.

Uključivanjem poslovnih lidera u dijalog i panel diskusije nastojat će se oblikovati nova vizija poboljšanja poslovanja i kvaliteta života u regionu.

Samit 100 biznis lidera inicijativa je koju su 2011. godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje managerjev Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore.

U organizaciji ASA Prevent grupacije i BBI banke Samit  100 će se održavati u kongresnoj dvorni zgrade ASA Group. Kopredsjedavajući ovogodišnjeg Samita 100 su direktor ASA Holdinga Eldin Hadžiselimović i direktor BBI banke Amer Bukvić, saopćili su organizatori.

Izvor:FENA

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play