menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Uhapšen šef grupe za prinudne naplate u UIO BiH

Urednik | 10. Juna 2016.
Postupajući po nalogu i u koordinaciji Tužilaštva BiH i entitetskih tužilaštava u RS, policijski djelatnici MUP-a RS, na području Banja Luke, uhapsili su osumnjičenog Nedima Kulenovića, rođenog 1955. godine u Banjoj Luci, uposlenog u UIO BiH, na poziciji šefa Grupe za prinudne naplate.

Navedeni je osumnjičen da je, zloupotrijebivši svoj položaj, počinio kazneno djelo primanje dara ili drugih oblika koristi. On je osumnjičen da je od osobe, koja je PDV dužnik, tražio određeni iznos novca za sebe, kako bi omogućio reprogram otplate poreznog duga. Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv svih oblika korupcije, a naročito u slučajevima u kojima se radi o koruptivnom ponašanju nositelja visokih funkcija u institucijama, te je sa partnerskim agencijama provelo istragu i realiziralo lišenje slobode osumnjičenog.

U navedenom predmetu realizirana je odlična saradnja između glavnih tužilaca Tužilaštva BiH i Specijalnog tužilaštva RS, kao i policijskih agencija. Akcijom je izravno kooridnirao glavni tužilac Tužilaštva BiH.

“Ova aktivnost još jednom pokazuje da imamo nulti stepen tolerancije prema korupciji i pozivamo građane da prijavljuju koruptivna ponašanja i kaznena djela korupcije. Navedeni osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, nakon čega će biti donesena odluka o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom”, navodi se u saopćenju Tužilastva.

Izvor: Vijesti.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset